Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Для новорічного салату заздалегідь приготуй буряк. Ти можеш відварити його або спекти в духовці. Май на увазі, що печений буряк набагато корисніший і солодший, ніж зварений. Ретельно помий буряк, загорни його у фольгу і запікай у розігрітій до 200°С духовці 1-1,5 години, залежно від розміру. Готовність буряка можна перевірити ножем: він має легко протикатися.
Ізюм замочи в теплій воді на 20 хвилин. Потім злий воду.
Чорнослив замочи в теплій воді на 30 хвилин. Помий і крупно поріж.
Ядра волоських горіхів трохи обсуши на сковороді - так вони будуть більш духмяними і смачними. Очисти горіхи від лушпиння і поламай великими шматочками.
Готовий буряк остуди, очисти від шкірки і потри на крупній тертці.
Часник потри на дрібній тертці або пропусти через часничницю.
З'єднай буряк, часник, горіхи і сухофрукти, посоли, заправ майонезом і перемішай. Дай салату постояти в холодильнику 30-60 хвилин.
Виклади салат на блюдо, прикрась горішками і подавай на новорічний стіл.



















