Бабусині страви: "Буряковий салат"

Бабусині страви: "Буряковий салат"

Інгредієнти:

  • 3 середніх буряків,
  • 2 зубки часнику,
  • 200 г чорносливу,
  • 100 г волоських горіхів,
  • 50 г родзинок,
  • 3-4 ст. ложки майонезу,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Для новорічного салату заздалегідь приготуй буряк. Ти можеш відварити його або спекти в духовці. Май на увазі, що печений буряк набагато корисніший і солодший, ніж зварений. Ретельно помий буряк, загорни його у фольгу і запікай у розігрітій до 200°С духовці 1-1,5 години, залежно від розміру. Готовність буряка можна перевірити ножем: він має легко протикатися.

    Ізюм замочи в теплій воді на 20 хвилин. Потім злий воду.

    Чорнослив замочи в теплій воді на 30 хвилин. Помий і крупно поріж.

    Ядра волоських горіхів трохи обсуши на сковороді - так вони будуть більш духмяними і смачними. Очисти горіхи від лушпиння і поламай великими шматочками.

    Готовий буряк остуди, очисти від шкірки і потри на крупній тертці.

    Часник потри на дрібній тертці або пропусти через часничницю.

    З'єднай буряк, часник, горіхи і сухофрукти, посоли, заправ майонезом і перемішай. Дай салату постояти в холодильнику 30-60 хвилин.

    Виклади салат на блюдо, прикрась горішками і подавай на новорічний стіл.