Бабусині страви: "Свинина під ананасами"

Бабусині страви: "Свинина під ананасами"

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини (задня частина),
  • 300 мл світлого пива,
  • 300 г консервованого ананаса (кільцями),
  • 50 г топленого вершкового масла,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 1 ч. ложка меленого імбиру,
  • 1 ч. ложка бутонів гвоздики,
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
  • 0,5 ч. ложки паприки,
  • чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    М'ясо помий, виклади в каструлю, залийте пивом, додай частину спецій і посоли. На великому вогні доведи до кипіння, потім зменши вогонь і тушкуй на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Дістань м'ясо з каструлі і дай йому трохи охолонути.

    На поверхні м'яса зроби акуратні надрізи, у кожен із яких встроми по бутону гвоздики. Загорни м'ясо у фольгу. Запікай у розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин.

    На вершковому маслі обсмаж муку до золотистого кольору. Потім додай цукор, ананаси, імбир, решту спецій і трохи солі. Налий сік з ананасів (не більше півсклянки) і кип'яти ще 10 хвилин.

    Із запеченого м'яса зніми фольгу, полий соусом і виклади зверху шматочки ананаса. Запікай у духовці ще 20 хвилин.