Маміни секрети "Шарлотка з яблуками та ізюмом"

Маміни секрети "Шарлотка з яблуками та ізюмом"

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яблук
  • 50 г ізюму
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г сметани
  • 1 ст. ложка цукрової пудри
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 50 г панірувальних сухарів
  • щіпка солі

  • Спосіб приготування:

    Ізюм замочіть у кип'яченій воді на 20-30 хвилин.

    Розітріть яйця з цукром.

    Додайте до яєць сметану, тепле вершкове масло і перемішайте.

    Потім додайте в тісто просіяне борошно, соду, сіль і крохмаль. Ретельно перемішайте.

    Яблука помийте, очистіть від насіння. Якщо шкурка не жорстка, можна її не чистити.

    Поріжте яблука скибочками.

    Форму для випікання змастіть вершковим маслом, посипте панірувальними сухарями.

    Помістіть у форму приблизно половину тіста, на тісто викладіть яблука та ізюм, потім розподіліть тісто, що, а зверху шарлотку можна прикрасити скибочками яблук.

    Поставте шарлотку з яблуками у розігріту до 180°С духовку.

    Випікайте шарлотку з яблуками та ізюмом 35-40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

    Перевірити пиріг на готовність можна тріскою або дерев'яною шпажкою.

    Перекладіть готову шарлотку з яблуками на блюдо.

    Зверху прикрасьте цукровою пудрою.

    Подавайте шарлотку з яблуками та ізюмом зі сметаною, вершками або варенням і обов'язково з чаєм.