Маміни секрети "Суп харчо з помідорами"

Маміни секрети "Суп харчо з помідорами"

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої грудинки,
  • 3 цибулини,
  • 500 г помідорів,
  • 100 г рису,
  • 50 г волоських горіхів,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 2 зубки часнику,
  • 0,5 стручки червоного гострого перцю,
  • пучок зелені,
  • 2 лаврових листа,
  • 4 горошини духмяного перцю,
    1 ч. ложка хмелі-сунелі,
    сіль за смаком,
    2-2,5 л води.

  • Спосіб приготування:

    Яловичину наріж невеликими порційними шматочками і відвари 1,5-2 години.

    Помідори пробланшуй 2-3 хвилини, зніми шкірку і подрібни блендером.

    Цибулю дрібно поріж. В окрему каструлю поклади цибулю, додай олію (можна використовувати жир, знятий із м'ясного бульйону) і, помішуючи, тушкуй на середньому вогні 10 хвилин.

    Переклади м'ясо із бульйону в каструлю з цибулею і тушкуй під кришкою 15-20 хвилин. Додай до м'яса з цибулею помідори і тушкуй 10-15 хвилин. Бульйон проціди, влий у м'ясо і доведи до кипіння. Додай у суп харчо рис, перемішай і вари 10-15 хвилин.

    Ядра волоських горіхів трохи обсмажте на сухій сковороді до появлення характерного запаху і очистіть від шкірки. Розітри горіхи в ступці до однорідної пасти. Додай у суп харчо часник, горіхи, гострий перець, хмелі-сунелі, духмяний перець, лавровий лист, сіль і вари 7-10 хвилин. Додайте зелень і вари іще 2-3 хвилини.

    Дай супу харчо настоятися 5 хвилин і подавай.