Бабусині страви: "Сирна запіканка в мультиварці"

Бабусині страви: "Сирна запіканка в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 600 г жирного сиру,
  • 150 г згущеного молока,
  • 4 яйця,
  • 10 г ванільного цукру,
  • лимонна кислота на кінчик ножа,
  • 1 ч. ложка олії,
  • сіль за смаком,
  • ягоди з варення для прикраси.

  • Спосіб приготування:

    Білки відокрем від жовтків. Білки на 10 хвилин постав у холодильник, щоб їх було легше збивати.

    Сир перетри через сито.

    З'єднай жовтки, сир, згущене молоко, ванільний цукор і збий блендером до однорідного стану.

    Охолоджені білки збий міксером до пружних піків, додавши наприкінці щіпку солі і лимонної кислоти.

    Акуратно введи збиті білки в сирно-молочну масу і обережно перемішай ложкою.

    Чашу мультиварки змасти олією і виклади в неї масу. Вибери в мультиварці режим «Випічка», 40 хвилин. Готову запіканку залиш у мультиварці під закритою кришкою на 30 хвилин.

    Випічка в мультиварці легше дістається, коли вона зовсім охолоне.

    Сирна запіканка стає смачнішою, коли охолоне, тому її краще приготувати з вечора і залишити остигати до ранку - якраз до сніданку.

    Виклади сирну запіканку на блюдо і прикрась ягодами з варення.