Маміни секрети "Голубці з пшоном і м'ясом"

Маміни секрети "Голубці з пшоном і м'ясом"

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 склянка пшона,
  • 300 г м'ясного фаршу,
  • 1 яйце,
  • 1,5 склянки томатного соку,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 ст. ложки смальцю ( або олії),
  • 2 лаврових листа,
    0,5 ч. ложки цукру,
    чорний мелений перець,
    коріандр,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Пшоно промий, залий окропом так, щоб покрилася крупа, щільно накрий і дай настоятися 30 хвилин. Цибулю дрібно поріж. Моркву і болгарський перець потри на тертці.

    На смальці спассеруй цибулю, додай моркву і смаж, помішуючи, 3-5 хвилин. Відклади зі сковороди половину зажарки, а у половину, що залишилася, додай болгарський перець, лавровий лист, цукор, сіль і залий томатним соком. Перемішай і дай покипіти 3 хвилини.

    Опусти капусту в окріп і бланшуй 3-5 хвилин, поступово знімаючи листя з качана. Висуши і остуди капустяне листя. Акуратно зріж товсті частини з листя, не порушивши цілісність листа.

    Приготуй начинку для голубців. З'єднай фарш, пшоняну кашу, половину зажарки, яйце, перець, коріандр, сіль і добре перемішай. На капустяний лист виклади невелику порцію фаршу і, щільно загортаючи лист конвертиком, сформуй голубець.

    Дно посуду, в якому готуватимуться голубці, застели шаром капустяного листя. Виклади на нього голубці, а зверху залий томатною підливою і додай шматочки вершкового масла. Тушкуй голубці на слабкому вогні 30-40 хв. Подавай голубці гарячими, прикрасивши зеленню.