Маміни секрети "Лазанья з куркою та грибами"

Маміни секрети "Лазанья з куркою та грибами"

Інгредієнти:

  • Лазанья (листки) 12 шт.
  • Куряча грудка 1 шт.
  • Печериці 500 г
  • Вершки 200 мл
  • Моцарелла 200 г
  • Пармезан 200 г
  • Молоко 1 л
  • Вершкове масло 120 г
  • Мука 3 ст.л.
  • Яйце 1 шт.
  • Мускатний горіх

  • Спосіб приготування:

    Куряче м'ясо знімаємо з кістки і розбираємо руками на волокна, не дуже дрібно. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до м'якості на олії. Додаємо до грибів курятину, смажимо разом ще пару хвилин, потім вливаємо вершки або сметану, перемішуємо, тримаємо до загустіння і знімаємо з вогню.

    Готуємо соус бешамель. Розпускаємо в каструльці вершкове масло, додаємо в нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко. Додаємо мускатний горіх і постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.

    Приступаємо до збирання. На дно форми наливаємо трохи соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо листи. Наступний шар - курка з грибами. Посипаємо його тертим сиром і поливаємо соусом. Повторюємо двічі.

    Останній шар сиру і соусу накриваємо листами для лазаньї, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим сиром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.