Бабусині страви: "Вареники з сиром і картоплею"

Бабусині страви: "Вареники з сиром і картоплею"

Інгредієнти:

  • 500 гр. борошна
  • 800 гр. картоплі
  • 300 гр. кисломолочного сиру
  • 2/3 склянки води
  • 4 цибулини
  • 2 ст. ложки олії
  • 200 гр. бекону
  • сіль, перець, сметана

  • Спосіб приготування:

    1. З борошна та води, додаючи дрібку солі, замісіть тісто (можна додати 1 яйце).
    2. Картоплю почистіть, відваріть у підсоленій воді, відцідіть, охолодіть і перекрутіть на м'ясорубці разом із сиром.
    3. 2 цибулини поріжте кубиками і обсмажте в олії.
    4. Додайте цибулю до картоплі, посоліть, поперчіть і ретельно вимішайте.
    5. Приготоване тісто розділіть на три частини, з яких сформуйте кружальця.На кожне кружальце тіста покладіть 1 чайну ложку картопляної начинки; скріпіть краї тіста для утворення вареників.
    6. Відваріть вареники у підсоленій воді.
    7. Подавайте вареники з сметаною або із заправкою. Заправку приготуйте в такий спосіб: бекон і 2 цибулини поріжте кубиками, обсмажте на олії до золотистого кольору.