"А КАБМІН МАЄ ЧІТКИЙ ПЛАН ДІЙ ЩОДО УЧАСТІ ДЕРЖАВИ В РЯТУВАННІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ?" - Александр Гончаров

"А КАБМІН МАЄ ЧІТКИЙ ПЛАН ДІЙ ЩОДО УЧАСТІ ДЕРЖАВИ В РЯТУВАННІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ?" - Александр Гончаров

Здається, це дуже мало – прем'єру Шмигалю лише заявити, що на програми швидкої відбудови України необхідно 15 млрд дол США. А що далі? Наприлад, як був використаний прибуток українських банків за 8 місяців цього 2023 року в розмірі рекордних 95 млрд грн., що в 11,3 разів більше, ніж за аналогічний період минулого 2022 року. Ну, зрозуміло, звідки беруться такі рекордні доходи, т.к. інфляція — це прибуток банків, а зростання цін, безумовно, вигідне всім кредитним організаціям.

А от в уряді Нідерландів, який зараз виділив Україні 102 млн євро, чітко знають, на що підуть кошти: 60 млн євро з цього пакету спрямують на підтримку нідерландських компаній, які хочуть допомогти у відновленні української економіки, а саме - гроші покриють страховку експортних кредитів на платіжні ризики інвестицій та угод у країні.

І невже українські можновладці не розуміють, що лише ентузіазм, особливо серед підприємців малого та середнього бізнесу, не можна підтримувати нескінченно довго? Ще в далекі часи 16-й Президент США Авраам Лінкольн зазначав, що можна весь час дурити деяких, можна деякий час дурити всіх, але не можна весь час обдурювати всіх.

На жаль, наш Кабмін поки що продукує лише піар.