"Анаконда прокинулася: США запровадили санкції проти РФ" - Олег Пономар

"Анаконда прокинулася: США запровадили санкції проти РФ" - Олег Пономар

У вівторок, 2 березня, Сполучені Штати запровадили санкції проти Російської Федерації за отруєння і вирок опозиціонеру Олексію Навальному. Міністерство фінансів опублікувало список чиновників і компаній, щодо яких будуть застосовані обмеження.
У санкційний список потрапили директор ФСБ Олександр Бортніков, перший заступник глави адміністрації президента Сергія Кирієнка, генпрокурор Ігор Краснов, начальник управління президента з внутрішньої політики Андрій Ярин, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов.
Також санкції введені проти 33-го Центрального науково-дослідного інституту Міноборони, 27-го Наукового центру Міноборони, російського Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технології.
У санкційний список також увійшли компанії "Хіммед", "Фемтеко", "Інтерлаб", "Лабінвест", "Аналіт продактс", "Інтертек Інструментс", "Фармконтракт", "Рау фарм" і "Регіонснаб".
Крім цього, під обмеження Мінторгу потрапили три організації з Німеччини - ChimConnect Gmbh, Pharmcontract і Riol-Chemie, а також одна зі Швейцарії - ChimConnect AG.
Ці організації могли мати відношення до створення і поширення зброї масового знищення та хімічної зброї.
США також заборонили американським урядовим фінансовим організаціям надавати кредити Росії. Крім того, Вашингтон включив РФ у список країн, яким заборонено експорт оборонних технологій.
Гарного дня!