Бабусині страви: "Булочки Маковий рай"

Бабусині страви: "Булочки Маковий рай"

Інгредієнти:

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор ( +7 ст.л. для маку ) - 75 г
  • Дріжджі ( 11 г ) - 1 пакет.
  • Мак (3/4 склянки)
  • Мед - 3 ст. л .
  • Молоко ( +150 мл для маку ) - 250
  • Борошно - 500 г

  • Спосіб приготування:

    1. Мак замочити в холодному молоці на 2-3 години. Краще відразу в каструлі з товстими стінками. Потім додаємо мед і цукор, гріємо на дуже повільному вогні хвилин15 -20. Дивимося по консистенції, чи треба додати ще молока чи ні. Якщо вийшло рідкувато, можна додати трохи манки або панірувальних сухарів. Мак повинен тримати форму.
    2. Поставили опару з дріжджів 1/2 частини борошна і молока на 30-40 хвилин. Потім вмішати окремо цукор, м'яке вершкове масло, яйце і решту борошна. Тісто має бути м'яким. Нехай постоїть 1 годину в теплому місці.

    3. Розділити тісто навпіл і розкачати в в пласти, змастити маковою начинкою. Можна покласти шматочки вершкового масла.
    4. Згорнути щільно рулетом і нарізати булочку по 3 - 4 см. Викласти на деко , змастити жовтком і дати підійти хвилин 30. Потім випікати до готовності в розігрітій духовці до 180 градусів.