Бабусині страви: "Булочки Сінабон"

Бабусині страви: "Булочки Сінабон"

Булочки Сінабон або Сіннабон - це дуже відома випічка від однойменної французької пекарні, яка популярна у всьому світі. Класичні булочки готуються з корицею у вигляді рулету з тіста з вершковим сиром, попередньо розрізаного на кілька частин, часто з додаванням різних начинок. Наприкінці приготування булочки змащують глазур'ю і подають теплими.
Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 7-8 грам сухих активних дріжджів
  • пів чайної ложки і чверть склянки цукру
  • пів склянки молока кімнатної температури
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • пів чайної ложки ваніліну
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 2 і 3/4 склянки просіяного борошна , плюс трохи для замішування
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 8 столових ложок (200-250 грам) несолоного вершкового масла

    для начинки:
    пів склянки цукру
    чверть склянки коричневого цукру
    столова ложка кориці (можна трохи більше)
    пів чайної ложки солі
    щіпка меленої гвоздики
    120 грам вершкового сиру кімнатної температури
    8 столових ложок розтопленого вершкового масла

    для глазурі:
    2 склянки цукрової пудри
    чверть склянки знежирених вершків


  • Спосіб приготування:

    1 . Спочатку зробимо тісто. У миску насипте дріжджі, пів чайної ложки цукру і чверть склянки теплої води. Ретельно змішайте все міксером і залиште насичуватися повітрям близько 10 хвилин.
    2 . Додайте в миску білий і коричневий цукор, що залишились, молоко, ванілін, яйце і яєчний жовток. Збийте віночком, поки добре не змішано суміш. Потім візьміть міксер, увімкніть середню швидкість і почніть поступово додавати борошно, поки тісто не почне збиратися. Після чого додайте всю решту борошна, сіль і добре замісити тісто міксером протягом 4-5 хвилин.

    3 . Додайте масло і продовжуйте місити ще 6 хвилин. Тісто має стати вологим і липким. Потім перекладіть його на посипану борошном кухонну поверхню і замісити руками з 1/3 склянкою борошна . Тісто ще можна бути трохи липким , але не хвилюйтеся , це нормально.
    4 . Тепер перекладіть його в миску, змащену маслом. Накрийте її поліетиленовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, поки тісто не збільшитися в два рази.
    5 . Поки тісто буде підніматися зробіть начинку. Змішайте білий і коричневий цукор, корицю, сіль і гвоздику у великій мисці. Добре перемішайте і відкладіть в сторону.
    6 . Коли тісто піднімається, перекладіть його з миски на посипану борошном поверхню. Злегка замісіть його руками і додайте ще трохи борошна, якщо воно липке. Замішуйте приблизно 1-2 хвилини. Як тільки тісто перестане липнути до рук, накрийте його кухонним рушником і залиште на 5 хвилин, перш ніж скачати .
    7 . Тепер візьміть качалку і розкачайте тісто в квадрат шириною 25 сантиметрів і намажте зверху вершковим сиром.
    8 . Потім складіть його на три частини по одній стороні і потім з іншої. Зробіть свого роду конверт .
    9 . Тепер знову розкачайте тісто. Робіть це акуратно, щоб вершковий сир не почав вилазити.
    10 . Скачайте прямокутник 25 на 50 сантиметрів.
    11 Змастіть тісто половиною розтопленого вершкового масла. Іншу частину масла ми використовуємо вже після того як булочки спечуться.
    12 . Тепер викладіть начинку поверх тесту . Залиште 2-3 сантиметри від краю.
    13. Акуратно згорніть тісто в рулет.
    14. Візьміть гострий ніж і розріжте його на 8 рівних частин.
    15 . Візьміть прямокутну металеву вільну форму (розміром приблизно 20 на 30 сантиметрів) і розкладіть всередині всі частини. Залиште між ними достатньо місця, так як тісто в процесі готування збільшиться. Накрийте форму плівкою і залиште булочки ще на 2 години, щоб тісто остаточно піднялося. Якщо у вас немає часу, то дайте їм постояти хоча б 15 хвилин до випікання. Але в першому випадку булочки вийдуть пишніше.

    16 . Нагрійте духовку до 190 градусів Цельсія і випікайте сіннабони приблизно 30 хвилин до золотистого кольору. Перевірте готовність за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить з булочок чистою, значить , вони готові.
    17. У той час як булочки випікаються, зробіть глазур. Збийте цукрову пудру з вершками до отримання однорідної маси.
    18. Булочки Сінабон готові. Дістаньте форму з духовки, візьміть щіточку або кисть і змастіть їх вершковим маслом. Дайте їм охолонути ще 5 хвилин, полийте глазур'ю і відразу подавайте. Посипте цукровою пудрою та корицею зверху.