Бабусині страви: Цукерки "Brownies"

Бабусині страви: Цукерки "Brownies"

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад - 200 г
  • несолоне вершкове масло - 150 г
  • какао-порошок - 1 столова ложка
  • цукор - 200 г
  • ванільна есенція (або 3 пакети ваніліну) - 1 чайна ложка
  • яйця – 4 шт
  • борошно - 100 г
  • сіль – 0,25 чайної ложки
  • подрібнені горіхів (волоські, мигдаль чи арахіс) – 0,5 стакан

  • Спосіб приготування:

    Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть квадратну форму для випічки в центр духовки. Форму заздалегідь потрібно змастити вершковим маслом.

    Тепер необхідно розплавити шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде підійде).
    Помістіть ємність більшого розміру на вогонь, налийте воду і доведіть до кипіння.
    Поставте каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи, доведіть шоколад до рідкої тягучої консистенції. Тоді заберіть з вогню. Трохи остудіть.
    Додайте цукор і какао-порошок.
    Потім додайте ванільну есенцію і перемішайте.
    Додавайте яйця по одному і ретельно збивайте і перемішуйте шоколадну масу.
    Додайте борошно, сіль і горіхи.
    Отриману шоколадну суміш вилийте в підготовлену форму і випікайте близько 30 хвилин.
    Перевірте готовність зубочисткою. Для цього опустіть кінчик зубочистки в шоколадну масу і якщо зубочистка буде злегка волога і з шматочками шоколаду - брауні готові.
    Не можна перетримувати брауні в духовці - вони стануть занадто сухими.
    Дістаньте форму з духовки і охолодіть. Подавайте брауні кімнатної температури або охолодженими в холодильнику.