Бабусині страви: "Гарбузовий пиріг із горіхами"

Бабусині страви: "Гарбузовий пиріг із горіхами"

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • 200 г борошна,
  • 100 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 1 ст. ложки води,
  • щіпка солі,
  • для начинки:
  • 500 г очищеного гарбуза,
  • пів лимона,
  • 3 яйця,
  • 100 г меду,
    100 г волоських горіхів,
    0,5 ч. ложки меленої кориці.


  • Спосіб приготування:

    Гарбуз помий, обсуши і очисти від внутрішньої м'якоті з насінням. Виклади гарбуз на деко шкіркою вниз і відправляй у розігріту до 200°С духовку на 1 годину.

    Поки печеться гарбуз, приготуй тісто.

    У просіяне борошно додай сіль, порізане кубиками охолоджене вершкове масло і порубай ножем до стану крихти. Додай яйце і перемішай. Влий холодну воду і знову перемішай.

    Розкачай тісто по формі кола, виклади в форму для випікання і сформуй високі бортики. У кількох місцях по дну проколи тісто виделкою і постав у холодильник на 20 хвилин. Потім відправляй форму в розігріту до 180°С духовку і випікай 10-15 хвилин.

    В цей час приготуй начинку.

    Горіхи підсуши і трохи подрібни.

    Із запеченого гарбуза зріж шкірку і подрібни блендером до стану пюре. Додай у гарбуз лимонний сік, горіхи, мед, корицю. В окремій мисці збий яйця, додай їх у начинку і перемішай.

    Готовий корж наповни гарбузовою начинкою, помісти в розігріту до 170°С духовку і випікай 35-40 хвилин, поки начинка не загусне.

    Охолоджений гарбузовий пиріг поріж на порційні шматочки, полий медом, прикрась горішками і подавай до столу.