Бабусині страви: "Гарбузовий сирник"

Бабусині страви: "Гарбузовий сирник"

Інгредієнти:

  • Для основи:
  • борошно: 150 г
  • сіль: 1/2 ч. ложки
  • вершкове масло: 80 г.
  • вода: 3 ст. ложки
  • горіхи: 1 склянка
  • Для начинки:
  • м’якоть гарбуза : 500 г.
  • згущене молоко: 250 г.
  • яйця: 2 шт.
  • сіль: 1/2 ч. ложки
    кориця: 1/2 ч. ложки
    цукор: 2-3 ст. ложки
    ванільний цукор: пакетик

  • Спосіб приготування:

    Горіхи подрібнити блендером або кавомолкою. Змішати горіхи з борошном та сіллю. Масло порізати, покласти до борошна, додати холодну воду та руками замісити еластичне тісто. Покласти його на півгодини в холодильник.

    М’якоть гарбуза порізати на шматки та запекти у духовці до м’якості. Змолоти блендером в пюре.

    До гарбузового пюре додати цукор звичайний і ванільний, згущене молоко, сіль, корицю, вбити яйця і все перемішати.

    Тісто розкачати та викласти в змащену маслом форму, формуючи бортики. Викласти на тісто начинку. Поставити в розігріту до 180 °С духовку на 40 хв.