Бабусині страви: "Глазуровані волоські горішки"

Бабусині страви: "Глазуровані волоські горішки"

Інгредієнти:

  • Горіхи волоські (половинки) - 200 г
  • Мед (темний) - 1/3 скл.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Перець чилі (краще в млинку)
  • Горіх мускатний (на кінчику ножа)
  • Олія соняшникова (для змащування)

  • Спосіб приготування:

    1. Приготувати горіхи. Це мають бути великі, рівні половинки. Можна колоти самим.
    2. Змішати мед і соєвий соус. Нагріти, але не до кипіння.

    3. Приправити перцем чилі (краще брати пластівці в млинку), мускатним горіхом, кардамоном (в зовсім спрощеному варіанті мускатний горіх і кардамон можна не додавати, хоча смак вже не той). Додати волоські горіхи.
    4. Довести до кипіння. Дати покипіти 5 хвилин. Помішувати
    5. Деко застелити фольгою і змастити її добре маслом.
    6. Викладаємо гарячі горішки на фольгу. Якщо любите гостреньке, можна ще додати перцю чилі.
    7. Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 7-8 хвилин.
    8. Обов'язково дивимося, щоб горіхи не підгоріли.
    9. Знімаємо з фольги.
    10. Викладаємо на тарілочку.