Бабусині страви: "Горіховий салат з кальмарами"

Бабусині страви: "Горіховий салат з кальмарами"

Інгредієнти:

  • кальмари - 500 г,
  • печериці - 300 г,
  • цибуля - 1 шт.,
  • волоські горіхи - 70 г,
  • сир - 100 г,
  • часник - 1 зубець,
  • майонез для заправки,
  • сіль за смаком,
  • зелень для прикраси.

  • Спосіб приготування:

    Кальмари очистіть від шкірки і відваріть в злегка підсоленій воді 3-4 хвилини. Відкиньте на друшляк і остудіть.

    Цибулю дрібно наріжте. Печериці поріжте пластинками. Цибулю і гриби обсмажте до готовності, посоліть за смаком.

    Горіхи подрібніть. Половину додайте до грибів, половину залиште для прикраси.

    Сир натріть на дрібній тертці, додайте до грибів.

    Кальмари поріжте соломкою, додайте в салат.

    Часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес, змішайте з майонезом. Заправте салат. За допомогою кулінарного кільця викладіть салат порціями на велике блюдо.

    Посипте подрібненими горішками і прикрасьте зеленню.