Бабусині страви: "Грінки з гречаної каші"

Бабусині страви: "Грінки з гречаної каші"

Інгредієнти:

  • Гречана крупа - 200 гр
  • Масло для смаження - 100 гр
  • Яйця
  • Сухарі для панірування
  • Сіль


  • Спосіб приготування:

    Взявши гречану крупу, середню, промити її в декількох водах, потім скласти в каструлю.

    Залити окропом так, щоб він покрив крупу на три пальця, посолити, покласти шматочок масла і зварити досить густу, але не розсипчасту кашу, так звану «розмазню».

    Готову кашу перекласти на лист, змочений холодною водою, зрівняти мокрим ножем щоб шар каші був скрізь однакової товщини (в палець).

    Винести на холод і застудити. Коли каша добре застигне, то нарізати її правильними, рівними скибочками.

    Нарізані скибочки запанірувати спочатку в борошні, а потім в яйці і сухарях і підсмажити на олії до рум'яного кольору.