Бабусині страви: "Грибна ікра"

Бабусині страви: "Грибна ікра"

Інгредієнти:

  • Печериці - 500 грамів,
  • Білі гриби - 300 грамів,
  • Часник - 2-3 зубчики,
  • Ріпчаста цибуля - 1 головка,
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів,
  • Лимонний сік - 20 мілілітрів,
  • Сіль - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Печериці та білі гриби необхідно спочатку промити і почистити. Після цього їх потрібно порізати на великі шматки.

    На розігріту сковороду налий олію, після чого на середньому вогні почни обсмажувати гриби. Якщо готувати їх на слабкому вогні, вони вийдуть надмірно жорсткими, якщо ж включити сильний газ - вони розповзуться в кашу. Смажити гриби необхідно протягом приблизно 20-30 хвилин - поки з них не випарується основна волога.

    Окремо підсмаж цибулю, нарізану півкільцями. Вона має набути ніжного золотистого відтінку. Висип цибулю разом із грибами у блендер, додай туди часник і подрібни все в однорідну масу - або прокрути те, що у тебе вийшло, через м'ясорубку. Спосіб подрібнення не відіграє вирішальної ролі.

    Додай у масу сіль і лимонний сік, гарненько перемішай. Ікра з грибів готова - дай їй охолонути, і її можна подавати на стіл.