Бабусині страви: "Грибний крем-суп"

Бабусині страви: "Грибний крем-суп"

Інгредієнти:

  • Печериці - 800 гр.
  • Вершки - 200 мл.
  • Білий хліб - 4 скибочки
  • Цибуля - 1 шт.
  • Курячий бульйон - 500 мл.
  • Рослинна олія - 2 ст.л
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Мелений чорний перець
  • Сушений чебрець - щіпка
  • Вершкове масло - 50 гр.
  • Часник - 1 зубчик, Зелень кропу - 50 гр, Сіль

  • Спосіб приготування:

    Очищаємо печериці, миємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Цибулю очищаємо, миємо і дрібно ріжемо.
    Розігріваємо в сотейнику рослинну олію, кладемо цибулю і обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи.

    Потім додаємо нарізані гриби і смажимо, поки не підрум'яниться.

    Тепер в сотейник з грибами та цибулею вливаємо гарячий бульйон, доводимо до кипіння, додаємо чебрець і варимо 5 хвилин.
    Хліб нарізаємо кубиками і ставимо в духовку підсушити, потім даємо охолонути.
    Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо борошно до золотистого кольору, потім поступово тонкою цівкою вливаємо вершки і доводимо до кипіння.

    Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
    Вершкову масу виливаємо в бульйон з грибами і цибулею, додаємо часник, солимо, перчимо й варимо 3 хвилини.
    Злегка остуджуємо і подрібнюємо в блендері. Зелень миємо, обсушуємо і рубаємо.

    Готовий грибний крем-суп розливаємо по тарілках, в кожну додаємо грінки, зелень і подаємо на стіл.