Бабусині страви: "Хліб з ковбасками"

Бабусині страви: "Хліб з ковбасками"

Інгредієнти:

  • ковбаски різних сортів : 5 шт.
  • борошно житнє: 800 г
  • білок: 1 шт.
  • вода: 500 мл
  • дріжджі: 50 г
  • цукор: 1 ст. ложка
  • сіль за смаком 300 г.

  • Спосіб приготування:

    1. Підігріти воду і змішати з дріжджами і цукром. Залишити при кімнатній температурі до утворення піни.

    2. Покласти сіль в житнє борошно і перемішати. Влити воду з дріжджами в борошно і замісити тісто. Вимішувати, поки тісто не стане м’яким. Потім накрити його серветкою і залишити на 60 хв. в теплому місці.

    3. Розкачати тісто в товстий пласт у формі прямокутника. Покласти тісто в змащену маслом форму для запікання так, щоб одна половина виходила за край. На одну половину покласти цілі ковбаски, накрити іншою половиною. Кінці защипнути, наколоти в декількох місцях вилкою.

    4. Змастити поверхню хліба білком. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці 50-60 хв.