Бабусині страви: "Холодний часниково-мигдальний суп з виноградом"

Бабусині страви: "Холодний часниково-мигдальний суп з виноградом"

Інгредієнти:

  • бланшований мигдаль - 1,5 склянки
  • скибки батона без скоринки, нарізаного кубиками - 3 шт.
  • зубчики часника - 10 шт
  • молоко - 6 склянок
  • винний оцет - 2 чайні ложки
  • оливкова олія - 2 склянки
  • велика сіль і чорний перець за смаком
  • світлий виноград без кісточок ( Киш-миш), порізаного на половинки - 200 г

  • Спосіб приготування:

    У великій мисці змішайте мигдаль, батон, часник, молоко і оцет.
    - Роблячи три підходи, перемістіть третю частину суміші в блендер і гарненько подрібніть масу до стану рідкого пюре. Не вимикаючи мотор блендера, повільно додайте 2/3 чашки оливкової олії.
    - Вилийте утворену збиту масу через отвір кришки блендера в підготовлену для супу ємність. Повторіть процес з частиною мигдально-часникової маси.
    - Додайте в суп сіль і перець за смаком і охолодіть протягом кількох годин.
    - Перед подачею на стіл спробуйте суп: якщо смак часнику або оцту занадто різкий, додайте трохи кип'яченої охолодженої води і добре6 перемішайте. Подавайте суп, прикрасивши його половинками виноградин.