Бабусині страви: "Качка з персиками"

Бабусині страви: "Качка з персиками"

Інгредієнти:

  • молода качка – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 2 шт
  • селера – ¼ кореня
  • біле вино – 125 г
  • консервовані персики - 1 банка
  • цукор - 4 ст. ложки
  • ром - 2 чарки
  • виноградний оцет - 4 ст. ложки
  • персиковий сік – 0,125 л
  • крохмаль - 1 ч. ложка з верхом, сіль, перець

  • Спосіб приготування:

    1. Качку з внутрішньої та зовнішньої сторони натерти спеціями. У змащену жиром сковороду висипати нарізані кубиками моркву, ріпчасту цибулю, селеру, налити біле вино і врешті покласти шийку і нутрощі. У духовку вставити решітку. На грати покласти качку. Запікати при температурі 220 ° протягом 45 - 60 хвилин.
    2. З персиків злити сік. Цукор карамелізувати і залити 1/8 л персикового соку, ромом і виноградним оцтом. У цьому соусі підігріти персики.
    3. Качку викласти на гарячу страву. М'ясний бульйон процідити, видалити з нього жир, додати до персиків і довести до кипіння. Качку обкласти персиками. Соус загустити розведеним у холодній воді крохмалем.
    4. Подати до столу з картопляним пюре або картопляними галушками, а також з салатом або зеленим горошком.