Бабусині страви: "Капуста маринована з буряком"

Бабусині страви: "Капуста маринована з буряком"

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна - 3,5 кілограм
  • Буряк - 200 грам
  • Морква - 200 грам
  • Часник - 2 голівки
  • Оцет 9% - 200 мл
  • Цукор - 170 грам
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 5 чайних ложок

  • Процес приготування:

    • Нарізаємо капусту на невеликі квадратні шматочки, розміром приблизно 3х3 сантиметри.
    • Нарізаємо тоненькими скибочками буряк.
    • Чистимо часник.
    • Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
    • Беремо велику каструлю і вкладаємо в неї шарами підготовлені овочі: спочатку капусту, потім буряк, моркву і часник, потім знову викладаємо шар капусти. Виходить приблизно 3-4 повторення таких шарів. Останній, верхній шар повинна утворювати капуста.
    • Після того, як овочі покладені в каструлю, приступаємо до приготування маринаду. Для цього у великій посуді змішуємо цукор, оцет, сіль, рослинне масло і вливаємо 1 літр окропу. Добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.
    • Капусту заливаємо маринадом і ставимо під гніт. Маринована капуста буде готова до вживання через 2-3 дні.
    • Коли капуста промаринується, перекладаємо її в банки і поставити в холодильник.