Бабусині страви: "Картопля печена з часником"

Бабусині страви: "Картопля печена з часником"

Інгредієнти:

  • молода картопля - 1,5 кг
  • діжонська гірчиця - 1/2 склянки
  • часник - 3 зубчики
  • лимонний сік - 2 столові ложки
  • орегано - 1 столова ложка
  • лимонна цедра - 1 чайна ложка
  • оливкова олія - 2 столові ложки
  • вершкове масло - 2 столові ложки
  • сіль - 1 чайна ложка

  • Спосіб приготування:

    1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть маслом 2 дека.

    2. У мисці змішайте гірчицю, оливкову олію і вершкове масло, лимонний сік, подрібнений часник, орегано, лимонну цедру і сіль. Додайте нарізану картоплю, посипте перцем і добре перемішайте. Розкладіть на листи. Розрівняйте, щоб вийшов 1 шар.

    3. Смажте приблизно 20 хвилин, потім перемішайте і готуйте ще 25 хвилин до м'якості і золотистої скоринки. Перекладіть на блюдо і подавайте.