Бабусині страви: "Кава по-ірландськи"

Бабусині страви: "Кава по-ірландськи"

Інгредієнти:

  • гаряча чорна кава – 120 мл
  • цукор – 1 чайна ложка
  • ірландське віскі – 30 мл
  • Збиті вершки:
  • вершки 33% - 50 мл
  • цукор(цукрова пудра) – 5-7г

  • Спосіб приготування:

    1. У коньячну чарку об'ємом близько 150 см ³ влийте 120 мл гарячого чорної кави.
    2. Всипте чайну ложку цукру і розмішайте.
    3. Влийте 30 мл ірландського віскі і прикрасьте напій шапкою зі збитих із цукром вершків.

    Приготування вершків:

    Вершки потрібно брати не менше 30% жирності інакше не зіб’ються. Вершки мають бути холодними, але якщо вершки будуть замерзлими або теплими, то при збиванні вийде сироватка і масло. Можна також на 15 хвилин перед збиванням відправити вершки до морозилки. Як і посуд, в якому вони збиватимуться і вінчик туди ж. Вершки варто збивати міксером або все ж, для досягнення найкращого результату, по-старому – вінчиком і вручну. Не варто збивати вершки блендером. Не водіть міксером по місткості, нехай вершки циркулюють самі.

    Середній час збивання для вершків 33% жирності – 5 хвилин. Цукор додають, трохи збивши вершки. Якщо збивати вершки з цукром, то краще додати цукрову пудру, тому що 33-35% -ві вершки збиваються швидко і цукор не встигає розтанути. Якщо додати пудру перед збиванням, вершки можуть не збитися.