Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. У коньячну чарку об'ємом близько 150 см ³ влийте 120 мл гарячого чорної кави.
2. Всипте чайну ложку цукру і розмішайте.
3. Влийте 30 мл ірландського віскі і прикрасьте напій шапкою зі збитих із цукром вершків.
Приготування вершків:
Вершки потрібно брати не менше 30% жирності інакше не зіб’ються. Вершки мають бути холодними, але якщо вершки будуть замерзлими або теплими, то при збиванні вийде сироватка і масло. Можна також на 15 хвилин перед збиванням відправити вершки до морозилки. Як і посуд, в якому вони збиватимуться і вінчик туди ж. Вершки варто збивати міксером або все ж, для досягнення найкращого результату, по-старому – вінчиком і вручну. Не варто збивати вершки блендером. Не водіть міксером по місткості, нехай вершки циркулюють самі.
Середній час збивання для вершків 33% жирності – 5 хвилин. Цукор додають, трохи збивши вершки. Якщо збивати вершки з цукром, то краще додати цукрову пудру, тому що 33-35% -ві вершки збиваються швидко і цукор не встигає розтанути. Якщо додати пудру перед збиванням, вершки можуть не збитися.