Бабусині страви: "Кисло-солодкий овочевий салат з чорносливом"

Бабусині страви: "Кисло-солодкий овочевий салат з чорносливом"

Кисло-солодкий салат містить доступні інгредієнти , а також масу вітамінів , особливо вітаміну С. Його інгредієнти можна замінювати або додавати нові. Наприклад покласти трохи кедрових горішків або кунжутного насіння, іншу зелень або щіпку улюбленої приправи.
Інгредієнти:

  • 5-8 штук чорносливу
  • 2 болгарських перцю
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2-3 листа салату
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 2-3 столові ложки бальзамічного оцту
  • сіль за смаком
  • мед - на кінчику ложки
  • 100 - 150 г тертої редьки
  • 1 пучок петрушки
  • 1 авокадо, жменю насіння соняшнику

  • Спосіб приготування:

    Чорнослив помити, обсушити і дрібно нарізати;
    Приготувати заправку: змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і мед. Залити маринадом чорнослив і дати постояти 2-3 хвилини;
    Натерти редьку і додати до заправки з чорносливом. Перемішати. Редька дуже добре вбирає маринад і дає сік;

    Болгарський перець покришити соломкою. Додати до редьці і знову перемішати;

    Зелена цибуля і петрушку дрібно нарізати. З'єднати з редькою і перцем, перемішати;
    Авокадо очистити, нарізати і додати в салат. Наприкінці порізати листя салату і посипати насінням.

    Також кисло-солодкий салат може бути чудовим гарніром до риби. А якщо ще дозволити собі келих вина, то ось вам і святкова вечеря