Інгредієнти:
Маринад на 1 л води:
сіль - 90 г,
лимонна кислота - 13-15 г.
Спосіб приготування:
Виноградне листя помийте і розкладіть на столі стопками по 10 шт.
Воду закип’ятіть з невеликою кількістю солі і дрібкою лимонної кислоти. В неї опустіть по десять листків і залиште на 2-3 хвилини.
Відварене листя згорніть у трубочки. Обріжте черешки.
Розкладіть листя у стерилізовані банки не дуже щільно, так щоб залишався вільний простір. У кожну банку покладіть необхідні спеції.
Змішайте складові маринаду і закип’ятіть. Залийте листя маринадом. Закрийте кришками і загорніть у ковдру на 10-12 годин.
Хто сказав, що долму неможливо приготувати взимку? Та запросто! Звичайно ж, якщо у вас є баночка з консервованим виноградним листям.