Бабусині страви: "Кролик під білим вином"

Бабусині страви: "Кролик під білим вином"

Інгредієнти:

  • кролик - 1 шт
  • оливкова олія - 50 мл
  • борошно
  • гірчиця - 6 ст.л
  • 3 цибулини
  • морква - 3 шт
  • біле вино - 200 мл
  • томатна паста - 2 ст.л.
  • зубчики часнику - 5 шт
  • курячий бульон - 1 літр
  • помідор - 4 шт.
    зелені оливки без кісточок - 100 г
    маслини - 200 г
    нарізаний свіжий чебрець - 1 ст.л.
    нарізаний свіжий маргарин - 1 ст.л.
    лавровий лист - 2 шт.
    пів пучка петрушки

  • Спосіб приготування:

    1. Щоб приготувати кролика з білим вином, необхідно кролика порізати на частини. Шматочки м'яса обмазати 4 столовими ложками гірчиці і обваляти в борошні. Зайве борошно струсити.
    2. У великій глибокій сковороді або каструлі нагріти оливкову олію. Обсмажуйте кролика близько 3 хвилин з обох сторін. Витягніть його і відкладіть в сторону.
    3. У ту ж каструлю покласти крупно нарізані цибулю і моркву. Якщо необхідно, додайте більше оливкової олії.
    4. Обсмажуйте поки цибуля не стане золотистого кольору. Додайте вино, чебрець, розмарин, лавровий лист, томатну пасту, роздавлений часник і 2 столові ложки гірчиці. Добре перемішайте. Кролика повертаємо назад в сковороду. Кладемо нарізані помідори, два види оливок і вливаємо курячий бульйон так, щоб він покрив м'ясо і овочі.
    5. Як тільки закипить, перекласти блюдо в каструлю, накрити алюмінієвою фольгою і поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку. Готуємо приблизно 1 годину, потім знімаємо фольгу. Продовжуємо готувати ще близько 30-40 хвилин, поки рідина не випарується на половину і м'ясо не почервоніє.
    Коли кролик з білим вином буде готовий посипте його дрібно нарізаною петрушкою.