Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Інгредієнти:

  • 0,5 кг невеликих печериць
  • 9 столових ложок 9% оцту
  • 3 столових ложки рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленька морквина
  • 4 горошини запашного перцю
  • 4 горошини чорного перцю
  • 2 бутона гвоздики
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • 4 лаврових листа

  • Спосіб приготування:

    • Гриби миємо, часник очищаємо, нарізаємо соломкою.
    • Змішати оцет, олію, сіль, цукор, вливаємо 0,5 склянки води.
    • Викладаємо в сковорідку подрібнені гриби, морква, часник, заливаємо маринадом, додаємо перець, гвоздику, лаврове листя.
    • Приготовану суміш накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні до того моменту, поки гриби пустять сік, зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 10 хвилин.
    • Приготовані гриби розкладаємо по банках, заливаємо маринадом, охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 3 години.
    • Для маринування при необхідності можна використовувати і заморожені гриби, які треба попередньо розморозити і бланшувати протягом декількох секунд.