Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Бабусині страви: "Мариновані печериці"

Інгредієнти:

  • печериці (дрібні) - 500 г,
  • часник - 3 зубці,
  • цибуля - 1 шт.,
  • болгарський перець (червоний) - 0,5 шт.
  • Для маринаду:
  • вода - 1 л,
  • лавровий лист - 1 шт.,
  • чорний перець - 5 горошин,
  • сушений майоран за смаком,
  • оцет 9 % - 80 мл,
  • сіль - 1,5 ч. ложки,
    цукор - 1 ст. ложка,
    оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Спосіб приготування:

    Печериці почистіть і протріть вологою серветкою. Протягом 5 хвилин відваріть в трохи підсоленій воді. Відкиньте гриби на друшляк.

    Приготуйте маринад. Воду доведіть до кипіння разом з лавровим листом, чорним перцем і майораном. Варіть 2-3 хвилини. Зніміть з вогню. Додайте оцет і оливкову олію. Додайте сіль і перець за смаком.

    Печериці укладіть в керамічний глибокий посуд. Додайте порізаний кубиками перець, подрібнені цибулю і часник. Залийте гарячим маринадом, закрийте кришкою. Як тільки вони охолонуть – поставте в холодильник. Через 12 годин гриби готові.

    Печериці виходять хрусткими і дуже смачними. Вже наступного дня після приготування грибочки готові до вживання!