Бабусині страви: "Маршмеллоу"

Бабусині страви: "Маршмеллоу"

Інгредієнти:

  • желатину - 8 шт
  • вода - 340 мл
  • цукор - 600 г
  • кукурудзяний сироп - 1 1/4 чашки
  • сіль – 1 щіпка
  • ванільний екстракт – 2 чайні ложки
  • цукрова пудра - 300 г
  • соняшникова олія для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    1. Змастити скляну форму соняшниковою олією і обкласти фольгою. Змастити фольгу маслом. Розмочити желатин в половині води в мисці для міксера.
    2. Покласти в каструлю цукор, кукурудзяний сироп, сіль і решту води і кип'ятити 8 хвилин.
    3. Міксером на повільній швидкості збити желатин, акуратно додаючи в нього гарячу рідину, поки суміш не почне загусати. Додати ваніль і перелити у підготовлену форму. Розрівняти зверху і залишити, не накриваючи, в прохолодному місці (але не в холодильнику) на 12 годин.
    4. Просіяти цукрову пудру на поверхню маршмеллоу і в той же час посипати нею дошку. Перевернути на дошку маршмеллоу і занурюючи гострий ніж в масло, порізати на будь-які фігурки за бажанням.
    5. Обваляти в цукровій пудрі готові солодощі і зберігати в щільно закритому контейнері до споживання.