Бабусині страви: "Морквяна ікра"

Бабусині страви: "Морквяна ікра"

Інгредієнти:

  • морква - 2 кг
  • болгарський перець - 10 шт.
  • помідори - 3 кг
  • цибуля - 500 г
  • часник - 1 головка
  • червоний гострий перець - 1 стручок
  • олія - 500 мл
  • сіль - 2 ст. ложки

  • Спосіб приготування:

    Овочі помийте, моркву і цибулю почистіть. З болгарського перцю видаліть насіння і білу перегородку. У помідорів видаліть зелену серцевину.
    Помідори, моркву, перець і цибулю подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку. Подрібнені овочі перелийте в антипригарну каструлю, посоліть, додайте олію, перемішайте і поставте на вогонь.

    Коли маса закипить, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть, помішуючи, 1,5-2 години.

    У варену ікру додайте пропущений через прес часник і подрібнений гострий перець, перемішайте.
    Гарячу ікру залийте в приготовані банки і закатайте кришками. Банки переверніть і остудіть.