Бабусині страви: "Морські поросята з кальмарів"

Бабусині страви: "Морські поросята з кальмарів"

Інгредієнти:

  • Кальмари - 12 шт.
  • Рис - 150 гр
  • Печериці свіжі - 12-15 шт
  • Середня головка ріпчастої цибулі - 1 шт.
  • Середня морква - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт

  • Спосіб приготування:

    1. Очищаємо кальмарів і опускаємо в киплячу воду, буквально на 1/2 хвилини, щоб згорнулися в красиві тушки свинок. Відкласти та остуджувати.

    2. Приступаємо до заготівлі фаршу. Для цього, відварюємо рис, смажимо дрібно порубані грибочки, цибульку з морквою теж обсмажуємо, варимо яйця. Ріжемо дрібно всі інгредієнти, і, потім весь склад перемішуємо, додаємо майонез (інакше буде сухувато), солимо і перчимо.

    3. Цією сумішшю наповнюємо "черевця" майбутніх свинок (заповнюємо внутрішність кальмарів).

    4. Попередньо відрізаємо у них плавники і хвостики, вони у нас підуть на вушка-хвостики.

    5. На місці вух і очей робимо надрізи, в них вставляємо трикутнички кальмарів (ті які від хвостів і носиків) і перець горошком.

    6. Змащуємо майонезом для більшої переконливості і відправляємо в духовку на 15 хвилин.