Бабусині страви: "Нуга з горіхами"

Бабусині страви: "Нуга з горіхами"

Інгредієнти:

  • мед -2/3 склянки,
  • яєчні білки -2 шт.
  • горіхи (мигдаль, фундук, фісташки тощо) -1 шт.
  • курага -1/2 склянки
  • цедра половини лимона.

  • Спосіб приготування:

    Глибоке деко застелити пергаментом для випічки. Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню. Дати меду час розтопитися.

    Збити білки до стійких піків. Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси (миску не знімати з водяної бані). Маса буде в’язкою і кольору карамелі. Продовжувати помішувати до загустіння і більш світлого кольору (близько 45 хвилин).

    Потім додати горіхи, курагу і цедру. Продовжувати помішувати до практично білого кольору.

    Перекласти масу в форму, зверху закрити папером для випічки. Залишити застигати в сухому місці на ніч. Після того, як нуга застигла, нарізати її на довгі смужки гострим ножем. Загорнути нугу в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.