Бабусині страви: "Піца з соусом песто"

Бабусині страви: "Піца з соусом песто"

Інгредієнти:

  • для начинки:
  • 180 г моцарели
  • 2 великих помідора
  • тісто для піци:
  • 1,5 склянки борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка дріжджів
  • 2 столових ложки оливкової олії
  • 2/3 склянки теплої води
  • соус песто:
  • листя базиліку - 40 г
    2 зубчики часнику
    1/2 чайної ложки солі
    1/2 чайної ложки перцю
    1/4 склянки оливкової олії


  • Спосіб приготування:

    Борошно з сіллю і дріжджами поклади в миску. Зроби отвір у центрі, і влий туди олію і теплу воду. Заміси м'яке тісто. Переклади його на дошку і порозминай руками близько 5 хвилин. Виклади тісто в змащену олією миску і закрий харчовою плівкою. Залиш тісто в теплому місці на 45 хвилин.

    Духовку нагрій до 210 градусів. Злегка розімни тісто і потім розкачай його в коло або будь-яку іншу форму. Виклади розкачане тісто на злегка змащене олією деко. Загорни краї основи і постав деко в духовку на 10 хвилин. Дістань основу з духовки.

    Приготуй базилікову олію, опустивши листя базиліка на 10 секунд у киплячу воду. Негайно дістань його із води і переклади в миску з льодом. Відтисни воду з базиліка, переклади його в блендер і разом з іншими інгредієнтами збий до однорідної маси.

    Нанеси приготовану олію на основу для піци, а зверху закрий нарізаною моцарелою і помідорами. Присип сіллю і перцем і відправ в духовку ще на 10-15 хвилин до хрумкої золотавої скоринки. Подавай піцу гарячою зі свіжим листям базиліка.