Бабусині страви: "Паста з морепродуктами Тагліоліні"

Бабусині страви: "Паста з морепродуктами Тагліоліні"

Інгредієнти:

  • креветки королівські заморожені - 13шт.
  • каракатиці (заморожені) - 25шт. (невеликі)
  • очищене насіння – 1 столова ложка
  • помідор – 1 шт.
  • петрушка – 2 віточки
  • біле сухе вино – 150 мл
  • перець Чилі - ½ шт
  • оливкова олія – 1,5 склянка
  • паста (тагліоліні) – 250 г
  • соєвий соус – 1 столова ложка
  • сіль, перець, спеції (італійські трави) – 1 щіпка, сир пармезан за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Розморозьте каракатиці. Для того, щоб замаринувати каракатиці викладіть їх у миску, залийте оливковою олією, так щоб покривало повністю каракатиць. Додайте перець Чилі, соєвий соус, сіль і спеції (італійські трави). Перемішайте і залиште на 30 хвилин.

    2. Якщо у вас заморожені креветки, то необхідно їх попередньо розморозити. Очистіть креветки від шкірки. Можна також купити вже відварені креветки, щоб зекономити час.

    3. Поставте варитися воду. Як вода закипить посоліть її і вкладіть ваш улюблений вид пасти, наприклад таліоліні.

    4. Помідор обшпарте окропом, зніміть шкірку, очистіть від насіння і наріжте тільки м'якоть смужками.

    5. Поки паста вариться приготуємо соус. Обсмажте очищене насіння до золотистого кольору.

    6. Каракатиці разом з маринадом викладіть на розігріту сковороду. Обсмажуйте 3 хвилини на сильному вогні.

    7. Додайте креветки і перемішайте. Відразу можна додати вино. Смажте приблизно 3-5 хвилин на середньому вогні.

    8. Додайте помідори в сковорідку. Перемішайте і готуйте 2-3 хвилини.

    9. У соус викладіть пасту, додайте зелень і перемішайте. Паста готова.

    10. При подачі посипте пасту тертим сиром пармезан.