Бабусині страви: " Печериці, фаршировані морепродуктами"

Бабусині страви: " Печериці, фаршировані морепродуктами"

Інгредієнти:

  • великі печериці: 7 шт.
  • філе форелі (або іншої риби) : 500 г.
  • морепродукти: 300 г.
  • цибулини: 2 шт.
  • сіль, спеції за смаком
  • часник: 3-4 зубчики
  • твердий сир: 100 г.

  • Спосіб приготування:

    1. Печериці вимити й обсушити. У печериць акуратно видалити ніжки, щоб не пошкодити капелюшки. Викласти капелюшки у змащену маслом форму для запікання або деко і злегка посолити їх усередині.

    2. Приготувати начинку: філе промити, обсушити рушником, пропустити через м’ясорубку разом з цибулею, посолити, поперчити. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, покласти часник, розрізаний на четвертинки, обсмажити до золотистої скоринки, вийняти, потім кинути розморожені і промиті морепродукти, обсмажити 5-7 хв., Посолити, зняти з вогню.

    3. Капелюшки грибів спочатку нафарширувати рибним фаршем, а потім зверху викласти обсмажені морепродукти. Форму для запікання накрити фольгою і поставити в розігріту до 180-190 ° С духовку на 30-35 хв.

    4. Сир натерти на середній тертці. Готові капелюшки вийняти, посипати зверху тертим сиром, накрити фольгою і поставити ще на кілька хвилин у духовку, щоб сир розплавився.