Бабусині страви: "Пиріг з яблуками"

Бабусині страви: "Пиріг з яблуками"

Інгредієнти:

  • великі яблука – 4 шт
  • яйця – 4 шт
  • цукор - 1 склянка
  • борошно - 1 склянка
  • харчова сода, гашена яблучним оцтом - 0,5 чайної ложки
  • сіль – 1 щіпка
  • кориця - на кінчику ножа

  • Спосіб приготування:

    1.У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і збиваємо виделкою. Додаємо соду, гашену яблучним оцтом, цукор, борошно і ретельно розмішуємо до утворення однорідної маси.
    2.Вимиті яблука нарізаємо дрібними шматочками. При бажанні можна очистити шкірочку. Нарізані яблука викладаємо в тісто і добре перемішуємо.
    3.Форму для випікання підігріваємо в духовці, змащуємо вершковим маслом і посипаємо дно меленими сухарями. Викладаємо тісто з яблуками в форму і ставимо випікати в духовку на 25-30 хвилин. Перевірити готовність пирога можна, проткнувши його дерев'яною паличкою: якщо паличка залишилася чистою, значить пиріг готовий.
    4.Готовий підрум'янений пиріг витягніть з духовки і поставте, не виймаючи з форми, на кілька хвилин на ганчірочку, змочену холодною водою. Після цього пиріг легко можна вийняти з форми і перекласти на блюдо.