Бабусині страви: "Пиріжки «Рум’яні поросятка»"

Бабусині страви: "Пиріжки «Рум’яні поросятка»"

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки,
  • молоко - 1 склянка,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • борошно - 500 г,
  • маргарин - 200 г,
  • сіль - 1 ч. ложка,
  • товчена картопля із зеленою цибулею та кропом - 300 г,
  • лісові гриби, обсмажені на олії з цибулею - 300 г,
  • горошини духмяного перцю для прикраси,
  • яєчний жовток для змазування пиріжків.

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте цукор і 2 ч. ложки борошна. Поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.

    Маргарин перетріть із сіллю до м’якості. Влийте опару, перемішайте.

    Борошно просійте і підсипте в рідку суміш, замісіть тісто. Покладіть тісто в холодильник на 4 години.

    Розділіть тісто на невеликі шматочки, формуючи кульки. Залиште невеликий шматочок тіста для вушок, п’ятачків і хвостиків.

    Кожну кульку розкачайте.
    На тісто викладіть начинку (картоплю, потім гриби) і защипніть у вигляді пиріжка-овалу.

    Вушка зліпіть у вигляді трикутників, п’ятачки – з невеликих коржиків, а хвостики – зі джгутиків. Очки зробіть із духмяного перцю.
    За допомогою збитого жовтка приклейте частини тіла свинок до пиріжка.
    Викладіть пиріжки на змащене олією деко.

    Випікайте до золотистої скоринки. За 5 хвилин до готовності, змастіть пиріжки збитим жовтком, розведеним з водою.

    Тісто, приготоване за цим рецептом, можна зберігати в холодильнику до 7 днів. Випікати з нього можна не тільки пиріжки, а й пироги, рогалик , кулеб’яки і навіть піцу.