Бабусині страви: "Пряна п'яна тушкована свинина"

Бабусині страви: "Пряна п'яна тушкована свинина"

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої м'якоті (вирізка, ошийок),
  • 1 головка часнику,
  • 1 лимон,
  • 0,5 л пива,
  • 0,5 ч. ложки меленої кориці,
  • 3 лаврових листа,
  • щіпка меленого кардамону,
  • 3 горошини духмяного перцю,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Почисти часник і розріж кожен зубок на 2-4 частини, залежно від розміру. Обваляй часник у крупній солі.

    М'ясо помий, обсуши і оброби, видаливши плівки і прожилки. Зроби в м'ясі надрізи, нашпигуй його часником, гарненько натри ззовні сіллю і залиш на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.

    У розпеченому сотейнику з товстими стінами обсмаж свинину з усіх боків до золотистого кольору приблизно 7 хвилин. Масло додавати не потрібно, м'ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.

    Влий у м'ясо пиво і додай спеції. Накрий сотейник кришкою і тушкуй свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м'ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.

    З лимона зніми цедру, а сам лимон поріж тонкими скибочками.

    Додай у м'ясо лимонну цедру і чорний мелений перець і продовжуй тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м'яса перевіряй ножем - із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.

    Готову свинину виклади на блюдо, дай м'ясу трохи охолонути і прикрась лимоном. Подавай свинину на новорічний стіл з овочами і зеленню.