Бабусині страви: "Рибний пиріг із зеленою цибулею, яйцем і стручкової квасолею"

Бабусині страви: "Рибний пиріг із зеленою цибулею, яйцем і стручкової квасолею"

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 500 г (2 пласта),
  • яйця (варені) - 4 шт.,
  • зелена цибуля - 50-100 г,
  • стручкова квасоля - 200 г,
  • філе риби - 250 г,
  • майонез (або сметана) - 1-2 ст. ложки,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Три яйця поріжте кубиками. Цибулю поріжте кільцями. Стручкову квасолю відваріть в підсоленій воді до напівготовності (близько 5 хвилин). Все змішайте з майонезом. Філе риби наріжте невеликими шматьчками, посоліть, поперчіть.

    Два пласта тіста розкачайте на невеликі однакові квадрати. У одного пласта відміряйте зверху і знизу по 1 см і виріжте квадрат. Повинна вийти рамочка.

    На деко викладіть пергаментний папір, викладіть один квадрат тіста, зверху накрийте вирізаною “рамкою”. Для “склеювання” використовуйте збите яйце. У центр квадрата викладіть начинку із зеленої цибулі, яйця, стручкової квасолі, потім рибу. Із залишків тіста виріжте смужки, зробіть з них кіски і укладіть по краях пирога. Змастіть тісто збитим яйцем.

    Випікайте при 180 °С 20-30 хвилин.