Бабусині страви: "Салат з буряка"

Бабусині страви: "Салат з буряка"

Інгредієнти:

  • 4 відварні буряка
  • 150 гр. сиру
  • 1 стебло селери (обов'язково, інакше салат втратить свою родзинку)
  • 1 зубчик часнику
  • жменя обсмажениого насіння або горіхів
  • жменя посіченою петрушки
  • сік половини лимона
  • 2 ст.л. будь-якого раст.масла
  • 3 ч.л. гранатового соку
  • жменя гранатових зерен
  • щіпка червоного перцю
    дрібка солі.

  • Спосіб приготування:

    Нарізати буряк кружальцями завтовшки 5 мм.

    Розім'яти виделкою сир, додати насіння, дрібно нарізані селеру і часник, перемішати.

    На скибочку буряка викласти частину начинки, накрити другою скибочкою, потім ще шар начинки і ще одну скибочку буряка. Всього 3-4 шари.

    Змішати лимонний і гранатовий сік, раст. масло, сіль і зерна граната.

    Полити заправкою і посипати петрушкою.