Бабусині страви: "Салат із креветками, помідорами і пармезаном"

Бабусині страви: "Салат із креветками, помідорами і пармезаном"

Інгредієнти:

  • 300 г очищених варених креветок,
  • 2 помідори,
  • 1 цибулина,
  • пучок салату,
  • половинка гострого червоного перцю,
  • 1 зубок часнику,
  • 40 г сиру пармезан,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • бальзамічний оцет,
  • чорний мелений перець,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Заморожені варені креветки опусти в окріп на 2 хвилини, потім переклади у друшляк і дай стекти воді. Часник і гострий перець почисти і поріж великими шматочками. Цибулю почисти і дрібно поріж. Помідори поріж середніми скибочками.

    На сковороді розігрій оливкову олію, поклади часник, перець і смаж 3-4 хвилини до рум'яності. Потім видали зі сковороди часник і перець, а в ароматну олію виклади креветки, додай чорний мелений перець і обсмаж 2 хвилини.

    Пармезан натри на тертці. У тарілку виклади листя салату, помідори, цибулю, сир і креветки. Збризни салат із креветками бальзамічним оцтом, посоли за смаком і перемішай.