Бабусині страви: "Сирна соломка"

Бабусині страви: "Сирна соломка"

Інгредієнти:

  • сир твердий - 150 г
  • борошно - 1,5 склянки
  • масло вершкове - 80 г
  • молоко - 4 ст. ложки
  • сіль - за смаком
  • цедра лимона - за смаком
  • кунжут

  • Спосіб приготування:

    1. Твердий сир і вершкове масло натерти на дрібній терці і ретельно перемішати. Потім в масу додати сіль, молоко і лимонну цедру по смаку, знову ретельно перемішати. Додати все борошно і замісити м'яке еластичне тісто, таке, щоб воно не липло до рук.
    2. Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною 0,5 см, розрізати його на смужки, і кожну смужку скачати в трубочку.

    3. На стіл висипати насіння кунжуту, вмочати трубочки в нього або посипати насінням тільки зверху (по бажанню насіння можна додати в тісто).
    4. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на нього трубочки на невеликій відстані один від одного.
    5. Випікати протягом 15 хвилин у розігрітій духовці до 180 градусів до золотистого кольору. Потім зняти з деко, викласти на велику посудину і дати повністю охолонути. Вийде приблизно 45 штук.