Бабусині страви: "Сирний хліб"

Бабусині страви: "Сирний хліб"

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 столові ложки
  • цибуля – 2 шт
  • борошно – 1 кг
  • сир тертий чеддер – 150 г
  • яйце - 1 шт
  • сіль - 2 чайні ложки
  • сухі дріжджі – 21 г
  • тепла вода – 600 мл
  • селера – 2 палки

  • Спосіб приготування:

    1. Нагріти в сковороді олію. Смажити цибулю протягом 15 хв, помішуючи, до м'якості і карамелізації. Дати охолонути.

    2. Тим часом, змастити маслом або дві форми для хліба місткістю 1 кг або два дека. Змішати борошно, сіль і дріжджі. Перемішати з водою, і коли вийде м'яке тісто, місити його близько 10 хв. Додати ще трохи води або борошна, якщо необхідно.

    3. Розкачати тісто в прямокутник і пальцями зробити глибокі діри в тісті. Посипати рештками цибулі, сиром і селерою.

    4. Скласти тісто навпіл і розкотити. Повторити, поки всі інгредієнти не будуть добре розподілені. Потім сформувати довгий рулет. Порізати навпіл і покласти кожну половину або у форми, або сформувати в круглі буханці і покласти на деко.

    5. Накрити і залишити тісто підніматися на 30-40 хвилин, поки тісто не збільшитися вдвічі.

    6. Розігріти духовку до 220 градусів.

    7. Змастити хліб зверху яйцем, і посипати тертим сиром. Запікати 25-30 хвилин, поки хліб не підніметься і не з'явиться золотава скоринка. Залишити на 10 хвилин у формі, потім дістати з форми або прибрати з дека і перекласти на решітку.