Бабусині страви: "Суфле гарбузове"

Бабусині страви: "Суфле гарбузове"

Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 300 г
  • цукор - 100-150 г
  • молоко - 150 мл
  • борошно - 50 г
  • яйця – 4 шт
  • вершкове масло - 1 столова ложка
  • ванільний цукор - на смак
  • сіль - за смаком
  • вершкове масло - для змазування

  • Спосіб приготування:

    1. М'якоть гарбуза нарізати шматочками і зварити в невеликому вогні до готовності. Потім воду зілляти, а гарбуз протерти через дрібне сито.

    2. Вершкове масло розтопити на слабкому вогні. Додати, постійно помішуючи, борошно і влити молоко. Нагріти на слабкому вогні до загусання, після чого додати гарбузове пюре, добре перемішати і прогріти ще близько 2 хвилин.

    3. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки, збиваючи за допомогою віночка, по одному ввести в молочну суміш. Білки збити в міцну піну і перекласти в основну масу. Акуратно перемішати і викласти у змащені вершковим маслом формочки.

    4. Випікати суфле при 190-200 градусах близько 40-45 хвилин.