Бабусині страви: "Суп з печериць"

Бабусині страви: "Суп з печериць"

Інгредієнти:

  • печериці - 500 г,
  • цибуля-порей - 2-4 стебла,
  • часник - 3-4 зубці,
  • овочевий (або курячий) бульйон - 700 мл,
  • вершкове масло - 2 ст. ложки,
  • фундук - жменя,
  • чебрець - пучок,
  • сухе молоко - 50 г.

  • Спосіб приготування:

    Цибулю-порей поріжте кільцями. Часник роздавіть ножем. У сотейнику розтопіть вершкове масло, обсмажте в ньому часник (30 секунд). Додайте цибулю-порей і смажте, помішуючи, ще пару хвилин.

    Гриби поріжте довільно (2-3 шт. залиште цілими).

    У каструлю покладіть цибулю-порей і гриби. Залийте бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.

    Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді. З гілочок чебрецю обірвіть листя і подрібніть їх разом з горіхами у крупну крихту.

    Гриби наріжте дуже тонкими скибочками. Обсмажте їх на змащеній маслом сковороді або грилі з обох сторін.

    Готовий суп пюрируйте блендером, додайте сухе молоко і збийте ще раз, щоб утворилася пінка. Розлийте суп по чашках, посипте горіховою крихтою і прикрасьте “чіпсами” з грибів.

    Суп виглядає майже як справжній капучино – з молочною пінкою зверху. Секрет пінки криється у використанні сухого молока. Воно надає страві і потрібний колір, і потрібну текстуру. А щоб суп виглядав ще апетитнішим, рекомендуємо подавати його в чашках, прикрасивши “чіпсами” з грибних слайсів.