Бабусині страви: "Томатний соус зі свіжих помідорів"

Бабусині страви: "Томатний соус зі свіжих помідорів"

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих помідорів
  • 1 велика цибулина
  • 4 зубчики часнику (можна покласти більше, це справа смаку)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 5 гілочок свіжої петрушки
  • шкірка 1 апельсина
  • 1/2 чайной ложки сушеного базилика
  • 3 лаврових листа
  • 5 гілочок свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • 1 щіпка молотого кориандра
  • 1 щіпка фенхеля, 1 щіпка шафрану, сіль, перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Помідори помити і розрізати на 4 частини. Перекласти в глибоку ємність;
    До помідорам додати часник, порізану цибулину, оливкове масло і подрібнити блендером до однорідної маси;
    Загорніть лавровий лист, петрушку, чебрець і апельсинову шкірку в марлю, зав'яжіть;
    Каструлю з помідорами поставте на вогонь. Опустіть в каструлю марлю зі спеціями;
    Додайте всі інші інгредієнти;
    Нагрійте соус до кипіння, потім відкрийте кришку і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи;
    Зніміть кришку і тушкуйте ще 25-30 хвилин (або поки соус не загусне);
    Видаліть траву і охолодіть. Соус готовий!

    У приготуванні соусу з помідорів можна експериментувати. Якщо Ви дотримуєтеся сувору дієту - приберіть з рецепту оливкову олію, можна також замінити його на лляне. Також за Вашим смаком і залежно від сезону, можна додавати в соус свіжу кінзу, кріп, базилік і т.п. Любителі гостренького можуть додати червоний перець в порошку або в свіжому вигляді. Гостра їжа покращує обмін речовин , однак разом з ним і апетит. Тому обережніше з гострими соусами!