Бабусині страви: "Томатний суп-пюре з квасолею"

Бабусині страви: "Томатний суп-пюре з квасолею"

Інгредієнти:

  • помідори - 500 г,
  • біла консервована квасоля - 1 банка,
  • бекон - кілька смужок,
  • цибуля - 1 шт.,
  • часник - 1 зубець,
  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • сіль, чорний мелений перець, прованські трави, зелень за смаком,
  • оливкова олія для подачі.

  • Спосіб приготування:

    Цибулю і часник поріжте і обсмажте на олії. Додайте очищені від шкірки і порізані помідори, сіль, перець, прованські трави.

    Додайте квасолю (трохи залиште для подачі), 400-500 мл гарячої води (або бульйону) і варіть 15 хвилин.

    Збийте суп блендером, додайте цукор і оцет. Якщо суп густий, то додайте ще бульйону і знову доведіть до кипіння.

    Бекон поріжте і обсмажте на сухій сковороді.

    Подавайте суп, прикрасивши беконом, квасолею і зеленню. Збризніть оливковою олією.